OPTIMIZE YOUR SEARCHING SKILLS – csak egy esettanulmány

Mi az a fehér, ami olyan, mint a porcukor csak más? – azzal rámutat a csatos üvegre a konyhában, ami valóban egy dunsztosüvegnyi porcukor. Rengeteg ilyen por létezik, például a szódabikarbóna, a mosószóda vagy a keményítő. Az-az, a keményítő az! Az olyasmi, mint a liszt. Keményítésre, sűrítésre használjuk. Ropogós lesz tőle az ennivaló? Nem igazán, inkább csak sűrűbb lesz tőle a leves vagy a főzelék. Nem szeretem a kemény dolgokat. A krumpliban is van keményítő, sőt a kukoricában is. Akkor nem eszek többet, ha raksz bele! Nem én teszem bele, hanem az már benne van. A születésétől fogva ott van a krumpliban? Igen, alkotó része a keményítő. A krumpli nem krumpliból van? Nem teljesen, van benne például keményítő is [heves guglizás] meg vitaminok és rostok, más ásványi anyagok… Ha vízben főzöd, fehér hab száll a víz felszínére. No, az a fehér a keményítő. Az? És a krumpli? Az ott marad, csak már puha lesz. Mert kifőtt belőle a keményítő? Pontosan. És akkor beleöntjük az üvegbe a keményítőt és kiszárad? Bele és ki. [guglizás nem szükséges]

 Kollektív rácsodálkozás biokémiai összefüggésekre.
Amikor kiderül, hogy osztozni kell az ebéden.

Mókás napot tudtunk magunk mögött – és nem csupán a földönkívüli beszélgetés miatt. Gyorsan és jól kérdező gyermek apjaként gyorsan és jól kell feltenni a kérdéseket a Google keresőnek. Ha keresésünk eredményesebb, mint a gyermeké, egy ideig még nem fog lekörözni bennünket. Így helyzeti előnyünket továbbra is biztosíthatjuk. Esetemben a gyermek még nem ír-olvas. Skótul állunk táblagépileg is.

Tanács: optimalizáld a keresési készségeidet és bátran keresd az extra tudást igénylő helyzeteket!

Másképpen szaknyelven: OYSS (Optimize Your Searching Skills). Ne feledd, minden helyzetben telefon a farzsebbe! Bár vannak helyzetek, amikor tökéletlen megoldás, példának okáért, amikor hirtelen mozdulattal lehúzod a farmerod és rázuttyansz a wc-re. Ilyenkor… (281)

Optimize Your Searching Skills